Victor A/S samler sine aktiviteter i Frederikshavn

I dag er produktion og opsætning af varmepumper til fjernvarmesektoren uden sammenligning det vigtigste forretningsområde i Victor A/S.


Trods overskud, god likviditet og en fyldt ordrebog lukker Victor A/S – med hovedsæde i Frederikshavn – sin afdeling i Esbjerg. En omlægning de senere år fra produktions- til projektvirksomhed er den væsentligste årsag til lukningen.

– Det er træls i forhold til de mennesker, som berøres, men vi føler, at det er den rigtige beslutning, når vi kigger i krystalkuglen. Vi håber, at der bliver plads til en del af de ansatte i vores hovedafdeling i Frederikshavn, siger direktør Ole Nygaard, Victor A/S.

Virksomheden beskæftiger i alt 175 medarbejdere, heraf cirka 40 i Esbjerg, hvor Victor A/S i 2015 købte Dansk Svejse Teknik. Dengang var det olie- og offshore-industrien, som Victor A/S havde fokus på, men udviklingen på dette område er konstant gået den forkerte vej, og situationen i det marked er desværre yderligere forværret i 2020.

Den frederikshavnske virksomhed er for alvor gået fra sø til land, og omlægningen betyder, at Victor A/S ikke længere er typisk underleverandør, men primært total- eller hovedentreprenør. I dag er produktion og opsætning af varmepumper til fjernvarmesektoren uden sammenligning det vigtigste forretningsområde i Victor A/S.

– I Esbjerg har vi en meget stor værkstedskapacitet, som er velegnet til volumen produktion og mange timelønnede medarbejdere, men vores store ordrer på varmepumper betyder, at vi nu er blevet en virksomhed, hvor medarbejdere med en stor teknisk viden fylder mere og mere. Den udvikling forventes at fortsætte i fremtiden, og med en usandsynlig genindtræden i olie- gasmarkedet indenfor en overskuelig tidshorisont, er det set i det lys, at vi lukker vores afdeling i Esbjerg, og jeg vil kalde det rettidig omhu, forklarer Ole Nygaard.

Victor A/S vurderer, at værkstedskapaciteten i Kattegat Silo på havnen i Frederikshavn er tilstrækkelig stor til at imødekomme den forventede efterspørgsel. Afdelingen i Esbjerg lukker ned i løbet af efteråret.

Kilde: Kanalfrederikshavn.dk / Dato: 14.05.2020

Maritime Network Frederikshavn


Webbureau ITTP