Nyuddannet skibsmontør ved Orskov Yard A/S modtager Roblon Fondens Uddannelsespris 2022

Frederik Thorsen Pedersen, der har stået i lære i 3½ år hos Orskov Yard som skibsmontør, er stolt over at modtage prisen på erhvervstræffet ”Vækst og Vilje 2022”

Det er EUC Nord, der har indstillet Frederik til den æresfyldte pris. Prisen hædrer studerende, der har gjort sig bemærket i forhold til iværksætteri, entreprenørskab og høj faglighed. Juryen i Roblon Fonden har tildelt prisen til Frederik Thorsen Pedersen fordi han har udmærket sig på sin høje faglighed.

Frederik har igennem sin læretid udviklet sig til en faglig meget dygtig svend med udpræget naturtalent for skibsmontørfaget. På Orskov Yard A/S er opgaverne ofte skitseret på bagsiden af en mælkekarton, og her viser Frederik sig som problemløseren, der altid har ja-hatten på, og ser løsninger fremfor forhindringer.

”Frederik har fødderne solidt planet i jorden med et lunt glimt i øjet, og han er ligefrem og ærlig” fortæller mester Henrik Blokhus fra Orskov Yard A/S. ”Han forstår den værkstedshumor, som er dagligdag på værftet, og han er en rigtig god kammerat. Og som den dygtige håndværker han er –  der gerne udfordrer de garvede og dygtige svende, når opgaverne skal løses –  er han yderst vellidt af svendene. Oveni er han mødestabil og fleksibel, og Frederik lever derfor også op til de krav, som er af højeste prioritet for værftet i rekrutteringen af medarbejdere” fortæller Henrik Blokhus.

Christina Ørskov, direktør Orskov Yard A/S er stolt og meget beæret over, at én af værftets lærlinge modtager Roblon Fondens Uddannelsespris.

”Som virksomhed er det altafgørende for os, at vi har adgang til den kvalificererede arbejdskraft, som vi har brug for”, udtaler Christina Ørskov. ”Vi uddanner lærlinge i stort antal med henblik på, at de efter endt læretid forbliver hos os som svende. Frederik Thorsen Pedersen er et godt eksempel herpå. Han blev udlært i januar i år, og er godt i gang som nysvend. At tage en erhvervsuddannelse er et super godt valg og med Frederiks menneskelige og faglige kompetencer, placerer han sig helt i toppen af morgendagens arbejdskraft. At modtage Roblon Fondens uddannelsespris bekræfter mig i dén opfattelse”, slutter Christina Ørskov, der glæder sig over at være med til at fejre prisoverrækkelsen i selskab med Frederiks familie.

Frederik har været omfattet af den maritime lærlingeordning, der til dagligt huses af MARLOG, og lærlingekoordinator Anette H. Sørensen, der er med til at rekruttere mange lærlinge i løbet af et år, er ikke overrasket over, at Frederik i dag står på podiet og modtager uddannelsesprisen.

”Frederik er opvokset på Læsø, søn af en hummerfisker, der har lært ham, hvad faglig stolthed er for en størrelse, og i løbet af sin opvækst har Frederik haft fingrene i alt muligt mekanisk. Frederik er et pragteksempel på begrebet ”kloge hænder”. Kæmpe stort tillykke med Roblon Fondens Uddannelsespris.

Den maritime lærlingeordning tæller udover Orskov Yard desuden virksomhederne EnTech Marine, RASI Maskinfabrik, Hirtshals Yard, Vestkajens Maskinværksted, SeaMech, Alfa Laval, MAN Energy Solutions, Soft & Teknik samt Mariendal Electrics.

 

Fakta om den maritime lærlingeordning

Den maritime lærlingeordning er et samarbejde mellem 10 maritime virksomheder, som har ansat en fælles ressource til at tiltrække flere lærlinge til den maritime branche, højne kvaliteten i uddannelserne, understøtte virksomhederne i håndteringen af lærlinge samt koordinere en turnusordning mellem partnerne således, at virksomhederne hjælper hinanden med at uddanne deres lærlinge bedst muligt til fremtiden. Partnere i ordningen er: Orskov Yard A/S, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard A/S, Soft & Teknik A/S, Mariendal, Vestkajens Maskinværksted A/S, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik A/S, EnTech Marine A/S og SeaMech. Ordningen huses af MARLOG – Danmarks officielle klyngeorganisation for det maritime erhverv og logistik – læs mere her www.marlog.dk

Maritime Network Frederikshavn


Webbureau ITTP