MORGENDAGENS LEDERE

q4pOCuXqO77bo6rcnsDK ZZ9Iyc

Et nyt fag i elektrikeruddannelsen hos EUC Nord i Frederikshavn er kommet godt fra start

FREDERIKSHAVN: 18 elever på EUC Nord i Frederikshavn har som de første gennemgået faget ”Teknisk entreprise- og projektstyring” i den nye elektrikeruddannelse.

Faget skal sikre en specialisering, så både elever og virksomheder kan forfølge interesser og behov.

- Det kan være, man vil specialisere sig indenfor skibe, offshore, robotteknologi eller andre felter, som måske ikke lyder som en klassisk elektrikeruddannelse. Men sådan er faget i dag - som elektriker kan man komme til at lave alt muligt, forklarer Hans Ulrik Møller, som er uddannelseschef på Energi & Byggeri.

Selve uddannelsen består - udover det grundlæggende - af 28 valgmoduler, hvoraf elever og virksomheden, som eleverne er i lære hos, så skal vælge fire til fem moduler. Og her er modulet ”Teknisk entreprise- og projektstyring” altså nyt.

- Det er første gang, så vidt jeg ved, at en erhvervsuddannelse tager fat på ledelse. Vores 18 elever, der har valgt ”Teknisk entreprise- og projektstyring”, arbejder med større byggeprojekter helt fra tilbudsfasen henover byggeprocessen og frem til selve afleveringen. Det udfordrer eleverne i forhold til at skulle træffe beslutninger i kritiske situationer, som ofte præger komplicerede byggeopgaver med mange håndværkergrupper, tidspres og krav om høj kvalitet, siger Hans Ulrik Møller.

Denne del af uddannelsen henvender sig således til elever og virksomheder, der sigter efter at fylde en lederrolle ud i virksomheden, hvor man er ansat, eller der kan være tale om starten på en drøm om at etablere sig som selvstændig.

- Vi oplever, at mange unge, der tager en erhvervsuddannelse, ender med at blive selvstændige, formænd, projektledere og så videre. Der er mange unge i uddannelsen, som har sådan en spire i maven, oplyser uddannelseschefen.

Uddannelsen har haft vind i sejlene, når man ser på tilstrømningen, og det er der flere grunde til. Blandt andet de maritime moduler, som gennemføres på M/S Nordlys (det netop indviede skib på EUC Nord i Frederikshavn, red.), men altså også modulet Entreprise- og projektstyring.

- Forløbet har været præget af stort engagement blandt eleverne. Nu mangler de blot deres svendeprøve, hvor man tager udgangspunkt i de valgte moduler og laver et projekt. Har man valgt ”Teknisk entreprise- og projektstyring” skal det også indgå, runder Hans Ulrik Møller af.

På elektrikeruddannelsen i Frederikshavn bliver der optaget 40-50 to gange årligt.

Kilde: https://skagenonsdag.dk