Højt aktivitetsniveau og nye kræfter i Maritime Network Frederikshavns bestyrelse

29. marts 2019

AGM 1
Foto: Fra venstre: Per Due Thomsen, Preben Nielsen, Ian McCurdie, Søren Bunch, Pia Ankerstjerne, Tom Samson, Kristian Hansen og Christina Ørskov.

Der er gang i Det Blå Nordjylland – og det er der også i Maritime Network Frederikshavn, som torsdag afholdt generalforsamling den 28. marts 2019. Det blev lidt af et tilløbsstykke med knapt 60 deltagere, kampvalg til bestyrelsen og en række spændende indlæg, bla om Orskov Yards nye dok, som bliver leveret i sommeren 2020.

MNFs nye bestyrelse, som blev valgt på generalforsamlingen, er:

Christine Ørskov, Orskov Yard (formand)
Tom Samson, Hytek Ian McCurdie, Cralog
Pia Ankerstjerne, MARTEC
Per Due Thomsen, Dansk Materiel Service
Søren Bunch, MAN Energy Solutions
Preben Nielsen, eFrame
Morten Vestergaard, VMS Group (suppleant)
Kristian Hansen, ScanTech Marine (suppleant)

Formand Christina Ørskov kunne berette om et spændende og travlt år i Maritime Network Frederikshavn (MNF).

Netværkets fokusområder er:

  • Medlemsrekruttering og matchmaking arrangementer
  • Øget synlighed
  • Kompetenceudviklingsforløb for medlemmerne
  • Styrke netværkselementet
  • Brande og synliggøre uddannelses- og jobmuligheder i den maritime branche overfor unge og sikre vækst i antal lærlingepladser

Netværket har fået 10 nye medlemmer i år og er nu oppe på 58 medlemmer.

Der er etableret forskellige erfa-grupper omkring kommunikation & markedsføring, salg samt retrofit. Fx har MNF i samarbejde med MARCOD netop afholdt en stor konference omkring elektrificering af fiskefartøjer med 60 deltagere.

Med hensyn til kvalificeret arbejdskraft gør MNF netværket mange ting, fx afholder de hvert år et stort åbent hus arrangement for unge folkeskoleelever i september kaldet Maritime Career Day, hvor virksomhederne åbner deres døre for folkeskoleelever, så de kan opleve alle de forskellige jobs og opgaver, man kan arbejde med i den maritime branche. I 2018 deltog 333 skoleelever i virksomhedsbesøg hos 22 maritime virksomheder på havnen.

Et andet initiativ i samme boldgade er, at netværket har udviklet en maritim karriereportal. Det er en hjemmeside, hvor de unge kan orientere sig om uddannelses- og jobmuligheder i Det Blå Nordjylland. Siden er udviklet af unge til unge – se den her www.maritimecareer.dk

MNF har også støttet forskellige maritime projekter såsom to værkstedsprojekter v/studerende på MARTEC samt Ellingå-skibet – et projekt som skal forvandle resterne af Ellingå-skibet fra 1163 til en model af vikingeskibet i målene 1:1.

MNF arbejder også for at fastholde og styrke netværkselementet i MNF. Det gøres ved diverse netværksarrangementer såsom virksomhedsbesøg, temamøder fx om kulturforskelle i den maritime branche, studieture til maritime messer, Maritime Get2gether osv.

AGM 2

MNF samarbejder også med de øvrige maritime netværk i Nordjylland. Fx mødes formændene for netværkene i Hanstholm, Skagen, Frederikshavn og Aalborg jævnligt og drøfter samarbejdsmuligheder og går sammen om arrangementer og fælles aktiviteter såsom den maritime karriereportal.

Generalforsamlingen sluttede med et indlæg om Orskov Yards nye dok, som pt er ved at blive bygget i Tyrkiet og som forventes færdig i sommeren 2020. Dette initiativ skal være med til at tiltrække endnu flere ombygninger og reparationsopgaver til Det Blå Nordjylland i forbindelse med den store havneudvidelse i Frederikshavn.

Det maritime brancheudviklingscenter MARCOD er sekretariat og udviklingsressource for Maritime Network Frederikshavn.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst
Christina Ørskov, formand, tlf 20631133 – email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.