Lærling ved MAN Energy Solutions modtager Roblon Fondens Uddannelsespris

I forbindelse med erhvervsarrangementet Vækst og Vilje i Frederikshavn uddeles Roblon Fondens Uddannelsespris, hvor skibsmontørlærling Alexander Høeg fra MAN ES er én af fire prismodtagere.

Med uddannelsesprisen, der er stiftet af Roblon Fonden, følger der udover den store ære 25.000 kroner.

Alexander Høeg er glad og meget stolt over være indstillet til prisen af EUC Nord, som han er tilknyttet under skibsmontøruddannelsen. Han føler med indstillingen, at EUC Nord har givet ham et kæmpe skulderklap.

Prisen hædrer studerende i Vendsyssel, der har udmærket sig enten i form af iværksætteri og entreprenørskab eller faglighed. Alexander Høeg tildeles prisen på høj faglighed. Han startede på maskinmesteruddannelsen, men fandt efter nogle semestre ud af, at han brændte for at komme ud og arbejde med faget. I skibsmontøruddannelsen har han qua sin tid på maskinmesteruddannelsen, derfor en stor teoretisk viden at trække på. Solid teori kombineret med stor nysgerrighed på at arbejde med faget har resulteret i et højt fagligt niveau.

Alexander er ekstremt selvstændig, tager aktivt ansvar for egen læring, og han vil meget gerne udfordres fagligt. Han har desuden igennem læretiden haft mange rejser til kunder ude i verden, og hans høje faglighed gør sig bemærket i, at der er kunder, der direkte efterspørger ham til jobs” fortæller Susanne Winther, lærlingeansvarlig ved MAN ES.

Susanne Winther fortæller videre, at Alexander er formand for lærlingeklubben på MAN ES, hvor socialt samvær er i højsæde, og han sidder som lærlingerepræsentant i det lokale uddannelsesudvalg på EUC Nord. Ud over at have fokus på faglighed, vægter Alexander højt også at arbejde for fællesskabet og erhvervsuddannelserne.

”Vi er hos MAN ES meget stolte over, at Alexander har modtaget Roblon Fondens Uddannelsespris, som i dén grad er med til at highlighte erhvervsuddannelserne”, slutter Susanne Winther.  

Alexander Høeg er udlært til sommer, og når læretiden er slut, starter en ny epoke, hvor han glæder sig til at bygge endnu mere viden ovenpå uddannelsen.

Min faglige udvikling hænger tæt sammen med min læreplads. MAN ES har vist mig tilliden til at lade mig vise, hvad jeg kan. Udover at mit lærested har givet mig mulighederne for at blive så dygtig som mulig, har jeg også være omgivet af et hav af dygtige svende, som har givet mig tips og tricks indenfor faget. Alle mine kolleger skal derfor også have en stor ros”, udtaler Alexander Høeg, der er vildt stolt over at kunne skrive Roblon Fondens Uddannelsespris på CV´et.

Alexander Høeg har som lærling hos MAN ES været omfattet af Lærlingeordningen ved Erhvervsservice Nord. Lærlingekoordinator Anette H. Sørensen har fulgt Alexander gennem læretiden, og set en ung mand med ambitioner og en ung mand mange kan være stolte af – ikke mindst hans familie, der er med til at fejre den store dag.

Virksomhederne bag lærlingeordningen er MAN Energy Solutions, Orskov Yard, Hirtshals Yard, Vestkajens Maskinværksted, Mariendal Electrics, Soft & Teknik, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik, SeaMech, EnTech Marine og SVANEHØJ. Lærlingeordningen tæller i alt 60 lærlinge.

Maritime Network Frederikshavn


Webbureau ITTP