Frederikshavn får maritim ingeniør-uddannelse

Frederikshavn får én af de 25 uddannelser, som Regeringen netop har meddelt flyttes ud i landet frem mod 2025. Det bliver muligt at tage en maritim ingeniør-uddannelse på MARTEC i Frederikshavn.

– Den uddannelse er oplagt at placere i Frederikshavn. Vi har kompetencer og kendskabet i området. Det passer som hånd i handske i et stærkt maritimt område, og vi kender kvaliteten af de uddannelser, der allerede nu udbydes på MARTEC, siger borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, til Kanal Frederikshavn.

Regeringen laver en række nye velfærdsuddannelser samt flytter nogle af de mest populære universitetsuddannelser. 1300 uddannelsespladser skal udflyttes og 1000 nye pladser oprettes. I alt vil regeringen flytte 60 procent af alle velfærdsuddannelserne væk fra de fire største byer og ud i landet.

– Jeg er yderst tilfreds med, at det fremgår af ministerens/regeringens udspil, at uddannelser skal placeres mere rundt i landet. Decentrale uddannelser bidrager til vækst. Og kvaliteten af uddannelser og tiltrækning kan absolut være i top andre steder end i det største byer, mener Birgit S. Hansen.

Det er ikke en tilfældighed, at Frederikshavn får en ny uddannelse.

– Vi har politisk kæmpet, sammen med erhvervet, for at påpege betydningen af uddannelser i hele landet. I første omgang er vi hørt. Nu skal de politiske forhandlinger i gang, og jeg går ud fra, at et flertal i folketinget bakker op om, at det vedtages – at vi vitterligt får en maritim ingeniør uddannelse, udtaler borgmesteren.

Der etableres mindst fem fem nye udbud af universitetsuddannelser uden for de største byer, blandt andet en tandlægeuddannelse i Hjørring, en jurauddannelse i Esbjerg og en lægeuddannelse i Køge. Det bliver også muligt at læse til socialrådgiver og bioanalytiker i Hjørring, der fremstår som den helt store vinder i Regeringens ambitiøse udspil.

 

Kanal Frederikshavn 27.05.21

Maritime Network Frederikshavn


Webbureau ITTP